Cati romani joaca la pacanele

Studiu: 3% dintre romani participa la jocurile de sloturi, de aproape sapte ori mai putin decat la Loto [INFOGRAFIC]
Trei procente din romani participa la jocurile de tip slot - machines asociind sloturile cu beneficii precum socializare, distractie, relaxare, placerea jocului si castig, arata datele unui studiu Gfk Romania, comandat de catre Romslot, Asociatia Organizatorilor de Sloturi.
Conform statisticilor internationale, numarul participantilor la joc in alte tari europene este de peste 4 ori mai mare, in Marea Britanie, 13% din populatie participand la jocurile de sloturi in 2010.

Numarul jucatorilor si frecventa participarii la joc

Conform cercetarii realizate de GfK Romania, 3% dintre romani au participat in ultimul an la jocurile de sloturi si doar 1% dintre acestia participa saptamanal la joc. Comparativ, la Loto joaca 20% dintre romani, cu o incidenta saptamanala de 5%, in timp ce la pariuri sportive au jucat in ultimul an 6%, procentul celor care au participat saptamanal ridicandu-se la 3%.
Jocurile de carti (poker si black jack) sunt practicate de 3% dintre romani, 1% participand saptamanal la joc. Jocurile de noroc online sunt preferate de 3% dintre romani, la acestea participand saptamanal la joc 2% din populatia adulta a tarii. Ruleta din cazinourile live este preferata de mai putin de 1% din populatia tarii.

Frecventa participarii la joc difera in functie de suma de bani disponibila, prieteni, stare, dar si obisnuinta.

Cercetarea a relevat si ca, la nivel national, au participat la joc, la aparate mecanice 6% dintre barbati si 1% dintre femei. Din punct de vedere al mediului de provenienta al participantului la joc, sloturile sunt preferate de 4% din populatia mediului urban si 2% din populatia mediului rural. Studiul a aratat si faptul ca 6% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani si 1% din populatia de peste 35 de ani au participat in ultimul an la jocuri de sloturi.

Profilul jucatorului la sloturi

Conform studiului, jucatorii de sloturi sunt intr-o proportie de 92% barbati si au o varsta medie de 29 de ani. Numarul mediu de persoane din gospodaria participantilor la joc este de 3, 60% dintre acestia lucreaza full - time, 65% sunt necasatoriti, 84% au internet in gospodarie si 74% nu au niciun copil in gospodarie.
De asemenea, venitul personal mediu lunar al participantului la jocurile de sloturi este de 1274 Ron, in timp ce venitul mediu pe gospodarie este de 2178 Ron pe luna.

Atitudini, perceptii, comportament de joc

In ceea ce priveste perceptia asupra jocurilor de noroc, jucatorii romani asociaza sloturile cu beneficii precum socializare, distractie, relaxare, placerea jocului si castig. Jocurile de slot - machines sunt cel mai puternic asociate cu socializarea si petrecerea timpului liber si mai putin cu riscul si adrenalina, in timp ce ruleta si jocul de carti sunt cel mai puternic asociate conceptului clasic de joc de noroc. Acesta presupune o zona accentuata de hazard si risc, dar si control emotional si concentrare.
Percepand jocurile de sloturi ca un mod placut de petrecere a timpului liber, participantii la joc vin in proportie de 55% alaturi de prieteni, cunostinte sau rude in salile de joc sau vin singuri, dar isi petrec timpul alaturi de alti jucatori. Printre persoanele care vin insotite in sala de joc este mai probabil sa intalnim tinerii sub 24 de ani, utilizatori de internet, femeile, persoanele necasatorite, precum si pe cele fara copii. Printre criteriile de alegere a salilor de joc se numara apropierea de casa, atmosfera placuta, recomandarea prietenilor, obisnuinta, posibilitatea participarii la mai multe tipuri de joc, dar si premiile de tip jackpot.

Studiul a fost realizat in perioada octombrie - noiembrie 2012 si a constat intr-o cercetare calitativa, o cercetare reprezentativa la nivel national de tip Omnibus (N=1091) si o cercetare prin Exit - Interviuri(N=855).

sursa:www.wall-street.ro


Stiri


Zodiac Sală Jocuri

Zodiac îți răsplătește fidelitatea

Folosind terminalul de la intrare puteți vedea punctele acumulate. In funcţie de numarul de puncte acumulate puteţi alege unul dintre premiile expuse în sala de joc. Urmați pașii pentru a selcţiona premiul dorit.

Cariere

Oamenii care formează echipa Zodiac sunt foarte importanți pentru reușitele companiei. Respectul reciproc și tratamentul demn stau la baza relațiilor interumane în cadrul companiei Zodiac și sunt cel mai important factor pentru a asigura satisfacția și eficiența întregii echipe.

Joc Responsabil

Crezi că ai o problemă? Apelează gratuit numărul de telefon 0800 800 099, de luni până vineri, în intervalul 10:00–18:00. Un specialist îți va răspunde și te va ajuta!